Розхристана вiтрами на розвертi

* * *

Розхристана вiтрами на розвертi,
Епох, свiтiв, шляхiв, стежок, дорiг.
Моя Вкраїна непiдвладна смертi,
Душi священний, вiчний оберiг.

Сплюндрована, згвалтована синами,
Пайована, розпродана в ясир.
Оплакана i вимрiяна снами,
Безликих зрад, безчестя, темний вир.

Тут палять серце, мальви i калина,
I сльози матерi ряснiш роси.
Тут повiнь туг, п’є пiсня журавлина,
На грiш дрiбний розмiнянi часи.

Зорять в надiї батькiвськi пороги,
Хоч доля помережила життя.
Та є в палiтрi радощi й тривоги,
I богу запiзнiле каяття.


Рецензии