Тыгъэгъаз

Уашъор чIыгум телъы хъугъэ,
Ом ичъэныр зэпыугъ.
Дышъэ джанэр, тичlыопсым,
Цые фыжькlэ зэблихъугъ.

Шъхьаныгъупчъэхэм къатео,
Типчъэ lупэ жьыбгъэу lус.
Кlымэфэгъор сэ къыслъэкlо,
Иосыцэхэр сиус.

Псыхъураер гъунджэ ешIы-
Илъэсыкlэр иплъыхьан.
Чъэп лъэбэкъухэр тыди едзы,
Унэ фабэм къимыхьан.

Оры бэкlэ сызэжагъэр.
-Къакlо! Къакlо! Сыпфэраз!
Шlухьафтынэу къеблэгъагъэр,
Синыбджэгъоу-Тыгъэгъаз!

Щэфрэкъо Адэм
6.12.2019 илъ.
къ. Инэм


Рецензии