Нiчна зоряна казка

Взявши в руки голку срібну , дрібний бісер-Зорі,
Вишивала Нічка в небі дивнії узори...
Вишивала , чарувала , творила уміло,
Ще й словами розбавляла своє славне діло:
-Цю найбільшу «бісеринку» вчеплю над  одвірком,
Щоб , як тільки очі вгору -а там перша Зірка!
Кілька бісерок яскравих у південну зону -
Це нове сузір’я бУде зватись Оріоном..
Трішки вище понад нього , ліворуч в подвір’ї ,
Кілька зірочок з’єднаю в Близнюків сузір’я ..
Під ним Пес Маленький буде , і Великий нижче -
Ну а тут , Єдинорога  між них посаджу ще ...
Ще пришию ,тут правіше , сузір’я Персея ,
Там подалі  , протилежно , сузір’я Цефея ...
Буду шити аж ранку -бісеру є досить! -
Он,  Ведмедиці на небі розміститись просять ...
Ще Тільця ось там пришию із Альдебараном,
Ну, а тут, у купці будуть зорі Еридана...
Овна, Риб , Кита , Пегаса і десятки інших ..
Ось!!!... Давай-но я погляну , що із того вийшло ?..

Ще не встигла вона навіть зробити  два кроки ,
Як розсипався весь бісер !..Ледь не в різні боки ...
...Довго Нічка хвилювалась , що ж то скажуть люди !!??
І придумала : «Ось тут!  от -Шлях Чумацький буде !


Рецензии