Вiдпусти мене, красуне

Дзвенять струмки, дзвенять потоки,
В гаю пташиний переспів.
Весна зробила перші кроки.
До неї в гості захотів.

Дзвенять струмки, дзвенять потоки
А  я в полоні вже зими.
Душа дає свої витоки
Й нема моєї тут вини.

Мене зима не відпускає,
Весною марю, наче в снах,
Вона сама ж бо не кохає
І не летить неначе птах.

Зима трима в обіймах міцно,
Диктує щось мені вона.
А я кохати хочу вічно
Й робити це не крадькома.

Дзвенять струмки, дзвенять потоки,
Ще й чути річки водограй.
Цвітуть фіалки синьоокі
І бачу вже трави розмай.

То ж відпусти, біла красуне,
До тебе знову повернусь.
В душі дзвенять так ніжно струни,
Тому у весну я ще рвусь.

Забудь про мене трішки, зимо,
Бо ще не стільки тих років.
З душею я у ногу йтиму,
Хоч навіть вже я посивів.

03.12.2019 р.


Рецензии