БОкС-17

Жить з сусідами можливо
В мирі й злагоді - до часу,
Якщо дім їх якось в зливу
Зникне з огляду тераси. 

Не помітним стане з вікон,
Що виходять в пишний сад,
На грядки із базиліком,
І цибулею у ряд.

Загориться - і по вітру
Рознесеться чорний попіл -
На чотири боки світу,
В дикі нетрі чи в Європу.

Як стіна нарешті - трісне,
Від веселощів й від криків,
Що увечері зловмисно -
В голові лунають риком.

І балкон впаде додолу,
Звідки огляд прямо в спальню,
Де пройтись не можна голим
Без сусідського вітання.

Рухнуть дошки частоколу
І відкриють світу правду,
З ким доводилось янголам, -
Жить, як в пеклі, безпорадно.

І земля, що кріт нажлобив
Посередині городу -
Повернется до господи,
Де її не крали зроду.



 


Рецензии