Малював художник осiнь

Малював художник осінь,
Барви різні підбирав,
Зрозуміть не може й досі
Хто ж бо так намудрував.

Всі дерева в різних шатах,
Відображення в воді.
Як ті фарби підібрати
І багряні й золоті?

А краса, немов у казці,
Затамовує аж дух.
Кольори, наче на в’язці,
Навіть вітер уже вщух.

Фарби змішує, мудрує,
Щоб красу всю передать.
Око ця краса чарує.
Як відтінки підібрать?

Та художник – вправний майстер,
Передасть на полотні
Красу дерев і навіть айстри
Й все скупає у воді.

30.11.2019 р.


Рецензии