только ты у меня

А ў самоце і рэкі мялеюць…
Раскідаюць нас, запаралеляць
І заўчасна да слёз паклікаюць.
Паміж намі цяпер не поле –
Набрынялыя словы болю
Ды маўчанне тваё вялікае.

Праз цябе ўсё становіцца большым
(захапляйся, любуйся і бойся)!
Проста ў рэчы жыццё ўдыхаеш ты...
А сягоння стаміўся ўласна
Ад маёй няпрошанай ласкі -
Ўсё разбурыш і не ўтрымаешся.

Пад паглядам тваім - суцешаны
Ўвесь сусвет
палягае
            ў вершы… Я
спасцігаю намыслы Божыя
Праз сузор’і
                тваіх радзімак!..
Толькі я
                у цябе
                з няпрошаных...
Толькі ты
                у мяне
                адзіны!..


Рецензии
Моцнае. Сапраўднае. Знаёмае.

Дарья Дорошко   03.12.2019 10:57     Заявить о нарушении
Дзякуй, Дар'я!
Вельмі прыемна!

Анастасия Котюргина   03.12.2019 11:07   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.