Росен Русев Воспоминания. Пер. с болг

СПОМЕН 
Автор: Р. Русев

Когато видя първият сняг
и белите върхове,
пъртините първи по белотата
и тишината...
Снежинки танцуват
и в душата е бяло,
спомен за теб застава до мен
да видя косите огрени от слънце,
очите поели тъга
от любов загорчала,
топли длани
и сърце като хладният камък,
за последно прегръдка
и връщане няма назад.
Спомен остана.

Превод: Лилия Охотницкая

Когда вижу первый снег
и белые вершины,
первые стёжки по белизне
и тишина...
Снежинки танцуют
и в душе бело,
воспоминания о тебе
заставляют меня
видеть волосы, согретые солнцем,
глаза, наполненные тоской
из-за горькой любви,
тёплые ладони
и сердце, как холодный камень,
последнее объятие
и нет возвращения назад.
Остались воспоминания


Рецензии