Дощ

Останній промінь сонця в хмарах щез
І більше не з'являвся взагалі;
Холодний дощ з затягнутих небес
Знов рушив вниз до спраглої землі.

Куди подівсь нестерпний літній жар?
Невже злякався грому і утік?
Тим часом дощ, зійшовши на бульвар,
Калюжі скерував в один потік.

Неси-неси, струмочку, всю журбу
Подалі від розбитої душі —
Нехай полинуть у стічну трубу
Печаль і смуток, що мені чужі.

А я іду босоніж і несу
Прозору парасольку у руках.
Дивлюся на небачену красу
І цілий світ плекаю у думках.

© Alice F. (13.08.2018)


Рецензии