Асортi з маминих вишивок

Вишивальна голка в маминих руках
По канві літає, наче сизий птах...
...Килимок вквітчає замок на горі.
Заглядає в річку пишнорудий сад.
Незліченні східці – з видом на фасад.
Як ковточок щастя – Сонечко сія –
То вгорі, по гладі, мамин дух гуля...
...В іншім килимочку в штапельнім ромаї
Колискова пісня – казка випливає.
Потаємним словом пада в синю воду
Лебедя і гуски діамантна врода.
Лепеха й латаття – свідоки секрету –
Прикраша картину пташка кольорова –
Забриніла в хаті пісня веселкова...
... А на рушничкові – молодість крилата:
У віночку юнка – наче рута-м’ята.
Йде лугами, в росах, незалежна й статна.
Відбирає око врода всім прийнятна.
До віночка руки лебедями линуть –
Квіти з візерунка в простір неба плинуть.
...Мамина подушечка посмішкою диха...
Сплю на ній, уквітчана,
І шепчу щось стиха...
...Вишивки матусі кольорами грають.
В дні похмурі гріють, в сонячні – співають.
     22.05.2016 р. В День Святого Миколая


Рецензии