Той хлопчик, для якого день поблiд

Той хлопчик, для якого день поблід,
Що не згадаєш - стерлися деталі.
Якого невідомий ворожбит
Вкрив павутинням вічної печалі.

Той, хто знаходив за вікном дива.
Стелився сніг, як ковдра старовинна.
Чи думав він тоді, що все мина,
Буття коротке, а любов нетлінна?

Що паморозь на склі не навіки,
А в комір не сховатися від вітру.
Під ліхтарями люди не такі,
Коли ступають на зими палітру.

І в просторі як долю не шукай,
В долоні не впаде вечірня зірка.
Той хлопчик, я, пішов за небокрай,
Не зачепивши тьмяного одвірка.


Рецензии