Мiсто Полонне

Слова Клавдiї ПАЛАМАРЧУК
Музика Григорiя КIПНIСА

*** *** ***

Вечiр заглядає в кожну хату.
Верболист схилився до води.
Як тебе, Полонне, не кохати: > 2
Рiчку, лiс i поле навкруги?

Жайворон спiває в раннiм небi.
Журавель iз ставу воду п'є.
Як тебе, Полонне, не кохати: > 2
Мiсто зачароване моє?

З сивих давен тягнеться корiння.
На кiстках збудованi мури…
Як тебе, Полонне, не кохати: > 2
Смiх та гамiр чудо-дiтвори?

Люди в нас прекраснi та веселi.
З голосами - нiби солов'ї…
Як тебе, Полонне, не кохати: > 2
Вулицi зеленiї твої?

Я бажаю близьким й незнайомим
Щастя i людської доброти…
Навеснi, щоб душi розквiтали, > 2
Нiби яблуневiї сади.

Як тебе, Полонне, не кохати: > 2
Мiсто зачароване моє?!


P.S. Пiсня виконуеться солiстом(солiсткою)
=== з вокальною групою.
Поетеса Клавдiя ПАЛАМАРЧУК
музику й виконня схвалила!


*Чому навесні пишеться разом?
============================
У написанні не-, ні- та інших часток
із прислівниками є декілька правил.
Стосуються вони і окремих слів, таких як навесні.
Щоб зрозуміти, як правильно пишеться це слово,
потрібно поставити вірне запитання.
Якщо в контексті речення стоїть питання «коли?»,
тоді прислівник із не пишеться разом.
Якщо стоїть питання «на чому?» – тоді окремо.
 З цього виходить, що слово навесні пишеться разом,
тому що відповідає на питання «коли?»
Важливо також пам’ятати про кількість букв «н» у написанні слів.
 У прислівниках цих букв завжди стільки ж,
скільки ж і в прикметниках та дієприкметниках, із яких вони утворені.
 Те саме стосується й інших частин мови.
Наприклад, слово навесні пишеться з одною «н»,
тому що стільки ж букв «н» і у слові весна.
Те саме буде стосуватися слів весняний, весною і т.д.

http://korotko.info/911


Рецензии