Я знову зустрiчаю ранок

Листопад, тиша за вікном
Я знову зустрічаю ранок.
Десь заблукав нічний мій сон
Пожовкле листя вкрило ганок.

Про щось шепоче мені дощ
Тече по склу прозорою сльозою.
У верболозах причаївся хвощ
Стоїть берізка з мокрою косою.

Ялиці вистроїлись в ряд
Я пам'ятаю їх з дитинства.
Могутній дух і сил заряд
Послав Господь у благочинство.

Вже день розправив свої крила
Знов за вікном гуркіт ворон.
На підвіконня голубка зтиха сіла
І це для неї наче трон.

Думки я відпускаю в всесвіт
Летіть для вас не має меж.
Живу! І не паду я в безвість
Ще напишу, ще поборюсь!..


Рецензии