Скажи менi...

Скажи мені, чи чуєш ти себе
Коли говорю я, як я тебе благаю
Мені одному серце все своє
Залишити і не віддати зграї,
Як я їх розумію - хижаків,
Що так тобі бажають лише скрути,
А я такий відвертий, мов блакить
У небі - жодної хмаринки та отрути?
Скажи мені, чи віриш ти собі?
Що розум твій тобі говорить вранці?
Чи будеш ти собою - так чи ні,
спроможна на відвертість та відважність?
Скажи мені, чи є в тобі оте,
Однісіньке але вагоме слово,
Яким себе ти вмовиш про одне -
Залишитись собою без розмови?
Скажи мені, чи знову залетить
Співоча та квітуча наче голос
Хмаринка , що до неба, де блакить,
Твій погляд та бажання наче колос
Штовхне, жбурне, підкине до гори
Та виб’є шелуху - залишить лише зерно
Того , що прагнеш більше над усе
І шлях підкаже, приведе тебе майстерно?
Але мовчи.. Прошу тебе - мовчи
Не витрачай себе, я бачу тебе, бачу.
Ти вже розквітла і в тобі тремтить
Вогонь , який не згасне, навіть серед хащів.

Олексій Машаров,16.11.2019


Рецензии