Челхе фестивале

Париж ;инчен эп нимен те пелместеп: 
Курман, илтмен, пулман, ;ул ;уремен.
Тепри унта ;урална, усне:
(вал французла парле-парле)
Шерше ля фам, бонжур, амур…
Оревуар, пардон, мерси…
Эп мескен теттем ял ;ынни.

Баварине те манан ;итмелеллечче –
;итермелечче Паваркасран салам!
Юратна херача качча тухса ве;терче,
Пулмаре гутен таг! Пулмаре Нотр Дамм.

Акалчансем ахаль парсан та кирле мар.
Утравесем, Шекспире, керенки.
Атака имеш, кашкара;: Хурах!
Ук;а купи те маншан – пах купи.

Италире чанах хевел ;ершыве.
Весем те савана;;е юрапа.
Аривидерчи хитре Санта Лючия,
Паян та палхава пире ченет Спартак.

Эп ;ер ;ултан ;итеп ;итетепех.
Китай ченет: Нихао! Хуань ин!
Пит херелет Бичурин уменче
Ка;ар мана ентешем-лаоши.


20.10.2019
Шупашкар
Владимир Тулай


Рецензии