ВЪЖЕ

Автор: Р. Русев

„Въже
 и вятърът подмята чуждото пране“

Мъглата ще покрие с дреха
вечерна тишина.
Капки дъжд - сълзи
се стичат по стъклото,
звучат с тъга,
полека си отиват,
на тяхно място идва тишината.

Няма сън,
самотното легло
не чака гости,
отишла си е старата любов -
недорисувана любовна тръпка.
Остана чашата вино
напомняща вкуса на грозде
пътеката, до моята врата
поспряла за почивка.

Гори свещта до следваща свещ,
припалвани една от друга,
рисува вятъра
полегнала трева
и до завоя на пътеката поспира.
Подсвирва тихичко в комина
и хваща пътя към баира.

Едно въже усуква вятъра...


Рецензии