05. зустр ч зими з весною

 ЗУСТРІЧ ЗИМИ З ВЕСНОЮ.

ЗИМА ЗУСТРІЛАСЯ З ВЕСНОЮ
І СТАЛА ТАК КАЗАТИ:
“ДАВАЙ ПОБОРЕМОСЬ З ТОБОЮ
І БУДЕМ ТОДІ ЗНАТИ.
ХТО З НАС СИЛЬНІШИЙ, ТИ ЧИ Я
ДІЗНАЄМОСЬ НАПЕВНО,
А ЯКЩО БУДЕ НІЧИЯ,
ТОДІ ВСЕ ЦЕ ДАРЕМНО”.
І ПОЧАЛИ ВОНИ КРУЖЛЯТИ
НЕНАЧЕ ПТАХІВ ЗГРАЯ.
ЗИМА ВСЕ СНІГОМ ЗАМІТАТИ,
ВЕСНА ДОЩЕМ ЗМИВАЄ.
ЗИМА СОБІ НА ДОПОМОГУ
МОРОЗА ПІДЗИВАЄ,
ВЕСНА ПОБІГЛА НА ДОРОГУ
І ДІДА НЕ ПУСКАЄ.
А ТУТ І СОНЦЕ ЗОЛОТЕ
ВЕСНІ НА ДОПОМОГУ,
СВОЄ НАМИСТО ЧАРІВНЕ
СИПНУЛО НА ДОРОГУ.
ВЕСЕЛКОЮ ГРАЙЛИВОЮ
НАМИСТО ЗАКРУЖЛЯЛО,
УСМІШКОЮ ЧАРІВНОЮ
КРУГОМ ВСІХ ПРИВІТАЛО.
СТРУМОЧКИ ВСІ ВІД РАДОСТІ
КРУГОМ  ЗАДЗЮРКОТІЛИ
ІЗ ВИСКОКОМ У ТАНЦІ ВСІ
ВОНИ КУДИСЬ ЛЕТІЛИ.
ЧАРІВНОЮ СОПІЛКОЮ
ВЕСНА ЇМ ПІДІГРАЛА,
ПОБІГЛА ВСЛІД ДОРІЖКОЮ,
РУКОЮ ПОМАХАЛА.
І ЗРОЗУМІЛА ТУТ ЗИМА,
ЩО ВЖЕ ВОНА БЕЗСИЛА.
ЇЇ ВЕСНА ПЕРЕМОГЛА,
ВСІ СИЛОНЬКИ СКОСИЛА.
АЛЕ Й В ПРИРОДІ ТАК БУВАЄ,
ТО ВЖЕ ВЕСНА, ТО ЩЕ ЗИМА,
ТОМУ НІКОЛИ МИ НЕ ЗНАЄМ,
КОЛИ ПРИЙДЕ ЯКА ПОРА.

08.03.12.

ОЛЯ ГОДНЯ
с.ГОРБАКІВ


Рецензии