Тут дiалогыj за плотом!..

Хоть взад быvы, дідок, кругом

Да я сіjчас влуплю пынька!
Іш, понаравылась дідкам!
А ну, заjды, колы мастак
Тут мні порогы обывать! –

І зубы даj но замовляць:
Так! Шо vылаф у нас Пынхась?
Ныма хозяjіна пока,
Шоп враз машыну лаборам.

Оj, да і та дырава вся!
Проклятыj муv уvэр фсіх мух.
Бо я казашка, што лі, вам,
Шоб хоть на пол якы ковра.

І разговор бы j вэсь заглох,
Колі б тколя да ны Кобзар
Узев собацы мнеса кусь:
А ну но на вкусы мни буц!

Да j быз гостынцю вам ятваг
Куда дэ ходэ чы кокда.
Вот вам і чаj вуш состояфсь.
Кабета фаjна v, в опsым-та.

Мы моvым всюды поспіваць:
Фанеру вбыты навыть счас.
А прывызы шэ от хозяj,
Колы в Яновы но туман.

А тута вон кругляк-дрова.
І рубаны, да влад злоvы.
І е колы машынк чыніць
Чы j шэ красавцы шпінь в лыткы.

Ну, j тоj ёj гарныj гаjспаjдар
Оно v і робыть, шо гуляj.
Якы тут вам халявк дідам.
Іды во на 2 гарбузынь.

Хы! Ты на jіх оно взгляны –
Умэнт проснэцьця гозьдь старыj!
Бо ек то сорт ля всекых морд,
То jды бухны, мо, шэ j вінцо.

І ны выходь уvо j на двор.
Бо зарэ j, гоj, вычэру встроjм!
Ну-да. Чого тут ковырацц:
Ходы, Морозко, но во сёрб.

Ах, біттэ, дріттэ, фрав-мадам!
Какое право в поросят,
Шо понаjіхалы с Украjн 
Да із Расеі в сёла к Сашк.

7 лет граvдансфа доvыдаj.
Тада j получыш sось в Коняк.
А покыль встроjся хоть дэ в сад,
Колы наставніца ядка.

От мы j накатваем в слоя
Усяку брукву з баклаvан.
Да онь варэніj банок-склянк –
Усе пыдлога вставляна.

Ну, да пока ограда, бач,
Vылізна і высока в паньк!
Бо знаем гэтых мы хахляк:
Оно позыч ім магарыч.

Мы знаім норму-сніп улад!
Якы j дровішкы коляны.
Не, ты, муvык, потузаj плічк.
І но товді к Теліц ф пусціль.

Вот і ростуть vэ аv детішк.
А шо тут с астмо обняць піць.

...і но в Яновы во повсюд
Шырокыj луг ля баjструкув


Рецензии