душе моя на укр. яз

Виснажена, стОмлена, знесилена,
зболена і зранена душа;
скривджена та зраджена, збезкрилена
і знецінена вже до грошА.

В пристрастях - залякано-стриножена,
бо кохання - глибочезний вир;
збуджена, збентежена, стривожена,
мовби загнаний у пастку звір.

Безнадії нАстроєм зневічена,
змучена - зневірена душа;
вздовж-попЕрек шрамами посічена,
на припоні в тіла, - як лоша.

Скільки надругань іще терпитимеш
за любов - невдячне почуття;
доки ти у розпачу ще житимеш,
з перебоями серцебиття?

ДУше мОя, полонянко зв'язана,
я тебе звільняю від оков!
То ж літай у вІршах поміж фразами
вільним птахом, яким є любов...


09/09/19/


Рецензии