Пейка за самотници

От книгата ми "Ручеи"

Ще седна- хе там…
На отсамния край.
С ръка ще махна
нападалите листи
от старата лозница.
Минах през Ада.
Беше до вчера.
От тогава сам
на себе си говоря-
същ квартален пияница
Вдъхвам си по малко
от всяко зрънце вяра...
Казват- гледай философски!
Но, колкото и да си
разсъждавам,
няма как да знам
че съществува онзи Рай.
Поседях…
Да не прекалявам-
всяко нещо има мяра!
Засега- толкоз.
Край!

Изображение: Интернет


Рецензии