Спектър от чувства

Гневът ми, всъщност, е червен,
обагрен е със спектър ален.
Избликва кървав вътре в мен
от чужди пориви запален.

От радост светя във оранж,
подобно огнения пламък,
когато слива се с мираж.
(Тогава търся близко рамо!)

Безгрижието с цвят е жълт.
Разнасям мирис на иглика.
Това е мой заветен дълг -
сам слънчев лъч да предизвикам.

Спокойна ли съм, в изумруд,
обагрям аурата цяла.
Не сещам пек, не чувствам студ,
тревата като мен е зряла...

Когато срещна се с Морфей,
окраската ми става в синьо.
Тогава вятър само вей
над хиляди мечти невинни.

От мен ще лъхне хладина,
когато някой си отива.
И тъмно-синя светлина
над нощите с потир разливам.

Тъгата ми е в цвят лилав.
От нея само ме спасява
стихът ми нежен, но корав.

Останалото е забрава!


Рецензии