Ты спиш яшчэ...

З вершаў Н.Трало

Ты спіш яшчэ... Лагодны і гуллівы...
Салодкі сон яшчэ цябе калыша.
Ты спіш. У сне спакойны і шчаслівы,
Прыходзіць ранак і такая ціша.

Ты спіш... У сне твае ўздрыгнулі рукі,
Як бы у танцы: ў вальсе, ў палянезе.
Пасьпі хвілінку - на зямлі ўсё мукі,
А ты пабудзь хоць трошкі ў паднябессі.

Душа ўздыхне, а сэрца пацяплее...
Любоў мая ў табе лядок разплавіць.
Ў стасунках хай яно не каменее -
Хачу з табою побач дні ўсе бавіць.

Ты спіш, а я - любуюся табою,
Маё каханне звонкім вадаграем
змывае адчуванне страху, болю
І верыць, што яно ў табе палае.

    *.   *.   *.   13.11.2019 г.

Ти спиш іще...

Ти спиш іще... Заніжений, грайливий...
Солодкий сон іще тебе колише.
Ти спиш. У сні спокійний і щасливий,
наразі й ранок настає тихіше.

Ти спиш... У сні твої здригнулись руки,
немов у танці: вальсі, полонезі.
Поспи хвилинку - на землі ті ж муки,
а ти побудь ще трохи в піднебессі.

Душа спочине, серце розімліє...
Любов моя в тобі льоди розтопить.
Можливо зникне у стосунках іній,
не буде більше в почуттях утоми.

Ти спиш, а я - милуюся тобою...
Моє кохання срібним водограєм
омило відчуття образи й болю
і вірить, що в тобі таке ж палає...
                           17.09.2019 р.


Рецензии