И УТРЕ Е ДЕН

Автор: Генка Богданова

Ако днес добрата дума си спестил
или неволно някого си наскърбил
а съвестта ти пречи да заспиш,
и грешките си цяла нощ броиш,
помни приятелю, помни от мен,
след всяка нощ се ражда ден!
Прераждат се душите ни човешки,
пречистени от тягостните грешки.
Сърцето си тогава разтвори
и нека бликат думите добри!
Раздавай с пълни шепи доброта
и чувството на срам и самота-
парчето лед във твоите гърди,
ще се стопи и няма да гнети.
Помни, че след нощта се ражда ден
в който всеки угнетен и наскърбен
жадува с утринната светлина
да срещне и любов и топлина!

Уважаемые коллеги по ручке и читатели! Поздравляю вас с 13 ноября - Всемирным днем добра! Давайте будем добрыми, понимающими, чуткими! Доброта – это человеческая добродетель, которая ничего не стоит тому,  кто несет ее в себе и самоотверженно отдает людям, но она очень ценна для того, кто в ней нуждается!


Рецензии