Гагари

Творімо Добро людям, тваринам, рослинам
не лише у Всесвітній день Доброти,
який відзначається 13 листопада!

Щ о за крик в небі нічному,
у магнітно-буряному?
Щ о за п т а х и з неба впали,
хмелівців всіх налякали?

Навігація пропала
і політ їх розхитала?
Тому й падали на землю –
на поля, подвір’я, греблю.

Люди спершу торопіли,
але швидко зрозуміли:
Уцілілих – позбирали
і в ставки – повипускали!

Білочорні, такі – гарні?
Поетично-сонетарні!
То – г а г а р и невгомонні,
статусно є охоронні!?...

Із гусьми теж подружились,
мирно плавали – не бились.
Води й риби тут багато,
їх удосталь будуть мати.

Прижилися у Хмелові,
в ставковій водообнові.
Але море гагар кличе,
для зимівля – таємниче?

Піднялись вони над ставом
Величально у поставі!
Облетіли й покружляли,
за гостинність – помахали!... 12.11.2019. Київ-Хмелів


Рецензии