Колос радянський...

Колос радянський... Розмір був великий.
Лишилась память: кров війни братів*,
Величні гасла, марні сподівання,
А ще знущання сталінських катів.

Колос радянський... Сила величезна,
Та чи ж таким великим розум був?
А ты, що пам'ятаєш про ковбАси... —
Невже про лихоліття ти забув?

Колос радянський... Згинув він навіки,
Розсипався, і віку не прожив.
Він вчив народи як нетреба жити,
Проте, здається, так і не навчив.

*Громадянська війна початку XX-го віку.


Рецензии