Я закована в кандалы

Я закута в кайдани нездійснених мрій
і давно вже не можу літати…
О, недоле моя, ти хоч віршем зігрій,
дай у творчості щастя пізнати!

Все минуло, як сон: за коханням жалі
і за щастям жіночим безхмарним, -
то ж, навіщо душа моя рветься в політ
і крильми лиш тріпочеться марно?

Я закута в кайдани оманливих мрій,
та не хочу прийняти це серцем,
і наївно плекаю надії малі,
а життя проліта  в ритмі «скерцо».

Я боюся не встигнути, доле моя,
чи, недоле, чи як тебе звати?
Запиши там де треба й моє ти ім'я,
щоб я  віршами вміла співати!
               
Листопад 2017.


Рецензии