И Лир ваш, адvэ v, аv схолов уvэ

Тут гондэ на покути в Змеj

Він любыть лыvеты на покуті.
І шо гэто вvэ за Базэj!..
Ведь так бо лыvеть но покоjнікы
У нас гондэ во на Палесь.

Я думаю, да, правду Козочка
Говорыть Колодочцы тэj,
Шо я оскорбыв нынароком дэсь:
Ну, бачтэ, в мынэ він дурнэньк.

І я говору в7 господарам:
Адvэ v, всі вытэ но святэ
Вкушаете завшы j на моглыцях
І влад отпываjітэ в цэркв.

А еслі я хочу от когося
Якэjіся ісціны-свет?
То трэга v на юг да на повдынь леч.
Бо там но і мудросьці ш дрэвц.

Ну, гэто лыvым мы в Яновы в 7к.
А гонды ек ліпш в рыловцэj?
Да ведь у нас правільно j комнаты
Розміsаны ф хатц Казакэj.

І вот на діваны на повночы
Лыvыть моя бідн головэньк.
І ек но заходыш, зном покутьте!
Затэ прамо в піч – до мышэj!

Нымае v ныекыjі воні в шпань.
Бо ш завvдэ vывэм тута-здесь.
Да j ядамы прам-такы кормымо
Нывынных всіх тварыj врачэj.

То дэ v пак находяцьця полюсы,
Магніт самыj моsныj в Каsзj…
Отку2 прыjшлы мы всі, олухы.
Ны с Севера. Не! Шо ты, дек!

Погэтому твары j здоровынькы.
Фсікда моцнэ j сэрцэ з давлень.
І ногы улад ны в покоjнічкыj:
Ныек а ны в Лідк до двырэj.

Понелы мынэ вы чы не?
Пышітэ v, в чым місьціка в ледзь.
Кумекаjтэ: ётвенг-етвег,
Наверно, усех вас дурнеj.
 


Рецензии