Твоя любов життя переживе

Я пережив життів чимало,
життів побачень і життів розлук,
і кожне з них одне в одне перетинало
і відбивало в серці свій манливий рух.
Життя найперше - дивовижа.
Козацький лук не стримав тятиву.
В прийдешній світ, привабливий і хижий,
я народився. Досі в нім живу.
Від першого пробудження до нині
зачудованню вкрай не вистачає меж:
чому я народився саме в Україні,
а не в тайзі чи в джунглях Бангладеш.
Життя наступне - обіцянки.
Лиш треба вірити і боженька подасть
ланам дощу, загоєння подранку.
І неодмінно завтра стане все гаразд.
О, це трикляте, ненажерне завтра!
Усе життя проходить повз уста,
не підпуска к сьогодні, як почесна варта,
і лине до безе, як Ієгуда до Христа.
За обіцянками прийшло життя зневіри,
причетності покута і буденная юрба
звірячих нелюдів і доброчесних звірів,
і нескінченная, як світ, співучая журба.
Як Ахіллесова п'ята - життя четверте
останній лист календаря зірве.
Нехай летить заввишки, знаю твердо,
Твоя любов мої життя переживе.


Рецензии