не спасай мене благаю

я хочу бути поряд
коли пречистий погляд
блисне і охолоне і новий
спалахне вогонь
чи то в сердцях чи то на зорях
я зберігу його в долонях
нехай осяє небокрай
я хочу бути буквою
першою ім'я
вишиваною сукнею
останнього вбрання
невтішно битись жилкою
синенькою на скронях
чи навіть збожеволіти
як сука без щеня
я хочу бути рядом
коли едемським садом
чи самовитим адом
байдуже з ангелом
чи гадом
пліч-о-пліч не спіша
гулятиме твоя душа
я хочу бути поруч
коли чи німб чи обруч
прозоро склом
чи темним тлом
вінчатиме твоє чоло
як небо журавлина зграя
і не спасай мене благаю


Рецензии