Последние цветы. Пер. на болг. Росен Русев

ПОСЛЕДНИЕ ЦВЕТЫ
Лилия Охотницкая

Последние цветы сегодня сорвала я.
Букетик хризантем в руках моих так мил!
Пусть в вазе постоит, собою украшая
всю комнату мою. Он радость подарил!
Я знаю: впереди - морозы и метели,
И долгая зима, и грустные стихи...
Ну, а пока - цветы. Любуюсь. Уцелели!
Торжественно белеют лепестки.


ПОСЛЕДНИ ЦВЕТЯ
Превел: Р Русев

Последните цветя откъснах днес.
Мил букет e в ръцете ми.
И нека постои във ваза,себе си да украси
и цялата ми стая. Той радост ми дари!
Знам: след виелиците и студа,
и дълга зима, и тъжни стихове...
Останаха - цветята. Любувам се. Те оцеляха.
Тържествено белеят цветове.


Рецензии