Дон розлывся в долыни широкой! Песня!

Дон розлывся в долыни широкой,
Воду круже тай дальше нэсэ,
Наче сон дивкы той чёрноокой
Про мылого що думайе  всэ.

Ждэ колы ж вона пидэ до ричкы,
Взяв коромысло й видра пусти,
Повстричайе йёго у вырбычкы -
На тий грих вин стойить на мости !

Тай закружаця думкы дивочи -
Начэ та ныспокойна вода,
Знов побачэ йёго кари очи -
Тай забудэ покой навсигда !

В воду станэ ногою босою,
Юбку збоку рукой пидтыкнув,
Залюбуйиця хлопыць красою -
Щоб потом як вона ны заснув !-

"Ой, ты доню, моя дорогэнька,
Цэ всэ матэ твоя вжэ пройшла -
Я ж була як и ты молодэнька -
Волошови там очи найшла !"

"Тыхый Дон - но вода в нём кыпуча !
Ны удэржишь в руци и высла,
А трава в бырыгу там лыпуча -
Як любов та - скаженна и зла !

"Як пидхватэ, нэсэ за собою,
Кружэ голову до забытья,
Та ны дай Бог побачишь з другою
То биз сна будэ жизнь вся твоя " !-

Припев:
"Мамо, чё ж Вы мини ны сказалы, -
Що ны нада ходыть там одной !
Лучше ниженькы й рукы звязалы,
Щоб сыдила я дома высной "!

"Я ж по шию уже в тий водычки,
Вона круже моей головой !
Вже зманув мэнэ бэрыг тий ричкы,
Серцэ спутанэ вже тий травой" ! -

"Та чи я ж ны була молодою,
Грих по Дону гулять заприщать !
Тилькэ, доню, як плыть тий водою -
Крипко з боку навчись хоть стоять !"

02.11.2019.


Рецензии