Земля - на укр. мови

                В усі часи земля була людині
                рідною матір'ю...
                Лопе де Вега.
                Війна, війна... і все за ситих,
                що нашу кров віками пють.
                Володимир Сосюра.

Матінка люба земля,
ми всі твої діти!..   
"Земля - не товар,
Як можна її продавати!".
Всі голосуйте - повстаньте
на білому світі:
землею як рідною ненькою
не торгувати!..

Проголосуйте
не мали щоб впливу
вже "нОвії" тІї,
що опустились в щілину,
де грішний навар
(є навіть "канючать", 
легальні були щоб повії(!),
на бізнес-бариш все -
множать ганьбу і "товар"...

Явним і
замаскованим рабством,
бізнесів зло як,
торгівля землею грозить.
Було вже - скупляли:
панюги, крезИ, олігархство... -
кров щоб з трудяг
щЕ гомеричніш
давити і пить...

А як колишні "Діди"
(п'явкАм насупроти) судили:
вічно владій,
рости врожаЇ,
Зерна сій,
не виснажуй -
в культурі пильнуй
землю милу,
у сівозмінах...,
але продавати не смій.

Всупереч кУльтам релігій,
"тузІв"-лжемарксистів;
різних нацистів,
глитай-куркулІв, буржуЇв...,
АгрономІї навчили людей -
славних хистів,
досі!
(хоч "нОві" псують...)
ниви - в мотив врожаїв.

Приклад хороший,
і треба
Закони прийняти
на ріднй Планеті
щоб люд був
щасливий увЕсь.
Земля - не товар,
шануйте її і плекайте
як матір,
як Батьківщину і Честь.


 


Рецензии