Св танак

Густым туманом апусціўся
На асфальты,дарожную гразь,
Чырвоным ветразям азарыўся,
У владарства заходзіць,Князь!
Расою сярэбранай пліснуў,
Дрэвы змачыў ад камля
У верхавінні салоўка свіснуў:
"О,як успацела,Зямля!"
Капелі срабрыстай касою
Прабеглася між палёў,
Траву напаіла расою,
Світанак наш стаў-Каралём!
Крыху затрымаўся ў лесе,
Насцярожаны,мудры ляснік
І з не малым інтарэсам,
Новы дзень непрыкметна узнік!

      


Рецензии