М яч

Тільки м’яч хлопчина взяти зміг,
Все інше в нього ця війна забрала.
Можливо м’яч життя йому зберіг,
Бо його мама у дарунок дала.

Тепер той м’яч ,неначе оберіг,
Любов батьківська схована у ньому.
Шлях на майдан з м’ячем в нього проліг,
Та не вернеться вже з м’ячем додому.

Війна забрала хату і батьків,
Та тільки м’яч чомусь йому лишила.
Колись малим забив безліч голів…
В тому м’ячі його надія й сила.

Не рік й не два веде його життям,
Від всяких бід його оберігає.
Беріг тоді , коли він був дитям,
Й тепер його одного не лишає.

30.10.2019 р.


Рецензии