Настрiй украiнський. Осiннiй репортаж

 
Нестерпно пахнуть восени жоржини
В співдружності цибатих хризантем.
Налита соком ягідним калина
Хвилює незагашенним вогнем.

Майнуло за чудовим садом літо -
Воно ось тільки з нами тут було!
Нагадують про те зелені віти,
І сонце ще роздарює тепло.

Ще джміль гуде над пізнім розмаіттям
Художньо витонченних мальв.
Висить в повітрі будякове дріття
Серед червоних пірамідок сальв.

А падолист кружляє і пророчить:
Вже час стікає, осінь - за поріг.
І листопад мелодію настрочить -
Нам від зими бажаний оберіг


Рецензии