Журавлi

Летять над морем Чорним журавлі
До Турціі. На берег африканський.
Сховавшись у нічній імлі,
З лісів Полісся в клімат океанський.

Про іх життя ми знаємо замало.
Розчеркнута ключем холодна синь,
Коли небесне тіло зелень вбрало,
І вторить ім безмежна височінь.

Вони - народ.І віддані вітчизні.
Хай буде що, ім вистачає сили
Підняти клан за чорні хмари грізні
На граціозні та могутні крила.

Вони вернуть до рідноі домівки,
Як кожен рік летять за горизонт.
Травневим ранком клекоту уривки
Землі надішлють радісний експромт.

А зараз "прощавайте" ім шепочу.
У них далекий, довгий переліт.
Обожнюю я ці жовтневі ночі,
А в них - пташиних зграй журливий слід.


Рецензии