Вибiр системи координат

Якщо за словами Христа - Царство Боже всередині нас. То і царство не Боже - також всередині нас. Два царства не вживуться на одній території. Ми є громадянами якогось із царств. Якщо прийняли закони Царства і обрали Законодавця. Якщо маємо культуру Царства. Якщо розуміємо мову Царства. Якщо нас ідентифікують зовні по приналежності до цього Царства.
Ми тоді набуваємо певну систему координат.
Апостол Павло зробив висновок після переходу на територію Царства Божого - що хоче так пізнати Христа, як він сам пізнаний Христом. Тобто - вищий розвиток в Людину - це дорослішання в Образ Христа.
Бути твариною - як змій, чи бути Людиною - як Ісус. Вибір за нами.
Ми народжуємося на рівні розвитку інстинктів. Тобто - нам треба вирости із нульового тваринного рівня до рівня Бога.
Бог дає нам задаток до навчання. Але нам вирішувати - будемо ми працювати над собою, чи ні. Можна 80 років спустити на вітер. Роки - не вимір росту і досконалості особистості.

25.10.2019.   м.Київ


Рецензии