Библиотекарям посвящается

Посвята бібліотекарям

Він - і знаток літератури.
Він - і цінитель знань і книг.
Бібліотекар в світ культури -
Для всіх нас - кращий провідник.

В безмежних книжних лабіринтах
Він  вкаже вірний шлях до знань.
Він - наш комп*ютер, ксерокс, принтер
Для наших мрій і сподівань.

Від букви "альфа" до "омега"
Словесна стежечка біжить.
І не дарма бібліотекар -
Немов аптека для душі.

Ти лиш відкрий у світ цей двері,
Зайди в словесний мудрий сад -
З тобою заговорить геній,
Що жив сто літ тому назад.

Він шлях у мудрий світ відкриє,
Загляне в душі і серця.
І дасть пораду, і зігріє
Безсмертне слово мужреця.

Нехай же вогник пломеніє
І кожний день, і кожен час.
Добро і мудрість в душах сіє
Бібліотекар - світоч наш!
2019г.


Рецензии