А стоит ли?

Чи варто ні про що писати, ще?
Свої слова жбурляти, мов на вітер?
Бо вірші мають  витися плющем
і розцвітати, як весняні квіти!

Повинен вірш дзвеніти, як дзвінок,
що сплячого зі сну його розбудить!
Він має бути гострим, як клинок,
що зло нечисте б'є прицільно в груди!

Повинен вірш будити до життя,
до миру, до кохання, до наснаги;
він має майоріти, наче стяг,
щоб додавати сили і відваги!

Повинен вірш облитися слізьми,
розчулено, зворушливо, сердечно,
щоб люди – залишалися людьми,
і правда щоб жила беззаперечна!

Якщо для тебе  вірші –  сенс життя, -
твердим і влучним має бути слово!
Хороший вірш – не піде в забуття, -
на рівні душ поет веде розмову!
               
Серпень 2016.


Рецензии