Усе мине

Усе мине. Ніщо, на жаль, не вічне!
Пов'януть квіти, скинуть пелюстки;
І зморшками укриються обличчя;
І мрії розлетяться на друзки.

Усе мине. І горесті, й печалі
Просохнуть, як під сонечком роса.
Стрімкою блискавкою мчить в далекі далі
Бурхлива, свіжа юності краса.

Усе мине. Безжальний часу плин.
І опиратися йому немає сили!
Чим меньше залишається годин -
Тим більше нам ввижаються могили.

Є сутність, непідвласна для віків.
Їй вічність нескінченна - лише мить:
І як до цього тисячі років,
Так будуть і в майбутньому любить!


Рецензии