не кожного... на укр. яз

Присвячується поетесі Лесі Утриско
(до презентації її збірки "Торкнутися вирію")

Не кожного талант в чоло цілує,
лиш тОго, в кОму Бог йогО уздрів;
Господь натхнення із Небес дарує:
поетам - ладну риму до віршів...

Ось і тобІ дісталася жаринка
від цьОго "благодатного вогню".
Нехай надії сонячна іскринка
впадЕ на долі золотУ стернЮ.

Нехай же щастям колосИться нива
твоЇх подальших (без рахунку) літ...
І хоч в твогО Пегаса - срібна грива,
лиш вір - він ще спроможний на політ...

Хай вирію душа твоя торкнеться,
летячого думкАм до зірОк...
Поезія - кардіограма сЕрця,
хай дихає любов'ю твій рядок...

Співати дифірамбів я не буду,
найкращий вирок - розсуд читачів.
До неба ген будуй віршІв споруду
й для Бога не шкодуй подячних слів!


19/10/19/ 


Рецензии