Не будучи великим трудно пом тити...

    


                «Замість заколупувати і сколупувати нещасних
                і примотаних інтелектуалів,
                чи не всі вловлюються
                загорненими інтелектуалами.» І.Ш.


Не будучи великим —
трудно помітити:
ти враз здрібнів...
о нерозпізнаваність  днів!
о хто зробить роботу? —
без великих
день покотився й погоробів...
о хто зробить на крилах
                легко і без поту —
                роботу?
уже замотування — всіх рабів
донизу
достоту
у нерозпізнавання днів
й не будучи Великим
трудно помітити
що враз здрібнів!
хто змінить мислення у днів?
хто змінить мислення на дні?
оскільки перевернуте
вони тримають за вершин
вони так не одні
а я один
не я
Бог-Слово у мені один.
Що ж?
Або далі — і далі!
вись і крила — і далі!
або
вниз
і аналіз
й деталі
деталі й деталі
й в деталях...
Піддастесь світлу? тіні?
біси сильні — в здрібнінні
або всі у юзі в перелесника
або Бог через Свого словесника!
і дрібно понеслися
в заблокованість
сховані
Богом в серці не виховані...
А молитва! Й свобода! — Яка!!


А тут Бог!! —
через Свого словесника.

20.10.2019, з причастям


Рецензии