На кого прилича нощта

  Автор: Р. Русев

„Нощта на тебе ли прилича?“
               Кр. Трифонов

Или успява да прикрие
усмивката ми в някой ъгъл,
притихнала да замълчи,
с очите ти да ми говори.
И тези приказни коси
с нощта погалени
и пръсти трепетни
във тях заровени.

 Лице погалвам и ръце,
не смея и да дишам,
красиво е и малко ме боли,
че сън е всичко...
В нощта сълза отроних,
няма те и пусто е без теб,
празно е и мисли са,
тихи, без полза
и кой ще ми каже
на кого прилича нощта.


Рецензии