Пускай землица воду пьёт

Минуло літечко гаряче
і сонечко вже не пече.
Вже пізня осінь тихо плаче
холодним, та дрібним дощем.

Розщедрилось на воду небо,
мабуть згадало літній борг;
а треба нам це, чи не треба, -
проводити не буде торг.

Хто ми такі, щоб нас питати?
На те і осінь на порі,
щоб хмари супились патлаті,
літало листя у дворі.

Бо золоті уже пейзажі
пошарпав вітер, де як міг;
зірвав все листя нерозважно,
та й кинув килимом до ніг.

А небо сіє дощ крізь сито, -
нехай земелька воду п'є.
Вона втомилася за літо, -
родити – сили не стає.

Хай відпочинуть її груди,
бо навесні робота жде.
А взимку їй дбайливий грудень
на ковдру снігу напряде.
               
Листопад 2017.


Рецензии