Син - минем очен...

Кем мин синен очен? - диеп син сорыйсын.
Ничек диеп жавап бирим сон?
Мин учак булсам, син - очкыны...
Сундеруе бик жинелдэн булмас аны!

Мин кояш булсам, син - нурлары.
Жылытучым минем, жиhанны!
Мин тон булсам, тулган ай, ул - син
Сихри тошлэр жибэруче тылсымчысы...

Мин урман булсам, син - кошлары.
Тынлыйм синен сихри койлэрен.
Мин кул булсам, син - шифалы суы,
Коткаручым минем сусаудан.

Мин иреннэр булсам, син - елмаю,
Пышылдаган назлы сузлэре...
Мин кунел булсам, син - кыллары анын
Чиертучем монлы койлэрне.

12.08.2019


Рецензии