GET ON AND RIDE

if home or money don't stand in the way--
what's there to do?
if you wanna leave, then leave right away
without ado
those who loved you, who waited in vain--
all step aside
come outta home, and to the train--
get on and ride

switches like squirrels fly toward you
branchlet to branchlet
people and animals come to tracks too
throw them a planchet
a rack, a turtleneck, and dining car
pull out some card
step out at a station, jump in a bar
then get on and ride

and so you crossed this God's world of yours
fit in and warmed up
and so you rode right up to Heaven's doors
rail time is up
stepped out, stretched out
ask for some light--
just as a joke
bought at a vend one more ticket to ride
GOT ON AND RODE!


OEIGINAL Несчастный случай - Сел и поехал

Если ни дома,
Ни денег не жаль -
Что ж тут поделать.
Если решил уезжать -
Уезжай,
Незачем медлить.
Кто здесь любил тебя,
Кто тебя знал -
Все не помеха.
Вышел из дома,
Пришёл на вокзал,
Сел и поехал.
Сел и поехал.
Сел и поехал.

Стрелки, как белки,
Навстречу летят
С ветки на ветку.
Люди и звери
Подходят к путям -
Брось им монетку.
Полка, футболка,
Вагон-ресторан,

Карты, потеха.
Вышел на станции,
Хлопнул стакан,
Сел и поехал.
Сел и поехал.
Сел и поехал.

Так пересёк ты
Свой Божий мирок,
Вжился, пригрелся.
Так и доехал
До райских ворот -
Кончились рельсы.
Вышел, размялся,
Спросил сигарет -
Просто для смеха.
Взял на перроне
Обратный билет,
Сел и поехал.
Сел и поехал.
Сел и поехал.


Рецензии