Телефон заманасы

Заманалар бик кызык бит.
Кемдэ карама телефон.
Кулларыннан тошермилэр.
Корал тотканмы салдафон.

Эбилэрдэ ойрэнделэр
бик тиз жайлы ватсапка.
Эйтеп кенэ жибэрэлэр
кирэк булганын хатка.

Ошаган жырлар яздырып
жибэрэлэр дусларга.
Классташларга, оныкларга
хэм барысы туганнарга.

Аптыратып бетерэлэр
ошадымы дип сорап.
Телефонны тутыралар
кирэкмэслэрне телэп.

Телефоннар кулдан тошми
кемдэ генэ карама.
Жыламасын дип тоттыралар
бишектэге балага.

Телефон аша саталар
банктан кредит алалар.
Квартирга акча тулилэр
пенсияне алалар.

Рэхэт вакыт житте дуслар
акча тотып йормибез.
Берэр кирэк нэрсэ чыкса
Алиса эйт дип сорыйбыс.

Улда каршы бердэ килми
кирэген эйтеп бирэ.
Но акчаны телефонга
ай саен узен тулэ.


Телефон эйбэт нэрсэ ул
Но ана иялэнсэн.
Донья беткэн дип куренэ
ялгыш кына югалтсан.

Телефон сина ул иптэш
сина дус, сина дошман.
Ул бит сина кузэтуче
биздеручедэ тормыштан.


Рецензии