Душата ми е струна затрептяла

Автор: Генка Богданова

Душата ми е струна затрептяла
докосната от твоята  любов.
Послушай песента й зазвучала,
вслушай се във нежния й зов

Душата ми е чуден цвят уханен
за тебе разцъфтял през пролетта.
Душата ми е сладък  звън камбанен
огласящ  храма свят на верността.

Душата ми е извор животворен
там жаждата си ти да утолиш.
Душата ми е топъл дом, отворен,
душата своя ти да подслониш.

Докосвай нежно струната звънлива
цветът уханен мили откъсни!
Люлей щастлив камбаната красива
за мене Бог единствен, знай, си ти!


Рецензии