Чи не дарма поет в домий...

Чи не дарма поет відомий
Так полюбив осінній час?
Його прообраз нерухомий,
Але с дитинства всім знайомий,
Дійшовший спогадой до нас?
Кружляють листя в його римах,
Своїм приваблюють звучанням.
Чи сон черговий це чи диво,
Утворене людським бажанням?
Свідомість вимикаю.. Подих
Осінній відчуваю знов.
Ту прохолоду, сонця промінь
Та аромат повітря в повінь,
Що тільки-тільки ізійшов.
Кружляє в вальсі жовте листя
Їх осінь в пари розставля.
Коханням сповнює повітря
Як перший танок молодят.
Ні, не дарма поет відомий
Осінню полюбляв пору.
Сумну та іноді сурову,
Частіш від сонця кольорову,
Коханням сповнену усю.


Рецензии