Василий Стус. Я упаду и снова подымусь...

Я упаду и снова подымусь,
на локтях подтянусь.
Ты там, моя русая Русь,
ты там, русая Русь.
Прожектором рассвет
до солнца света бродит,
озябшая душа стоит
во льду и держит её гнет.
И только гнет тот упадет-
от лёгкости уже
нигде на белом свете
ты места не найдёшь.

Оригинал:

Василь Стус. Впаду і знову підведусь...

Впаду і знову підведусь,
на ліктях ізіпнусь.
Ти там, моя русява Русь,
ти там, русява Русь.
Прожектором світанок
шастає до сонця світ,
зіскніла склиться вже душа,
її тримає гніт.
І тільки гніт той упаде -
і вже од легкоти
на світі білому ніде
не знайдеш місця ти.

 


Рецензии